Kødtimbale
- 50 g margarine
- 2 store løg
- 1 tyk skive franskbrød uden skorpe
- 2½ dl mælk
- ½ kg hakket oksekød
- 3 tsk karry
- 2 tsk salt
- 3 spsk citronsaft
- 3 spsk hakket stærk mango chutney
- 50 g smuttede grofthakkede mandler
- 20 friske abrikoser eller udblødte tørrede abrikoser
- 3 æg
- Laurbærblade
Løgene hakkes groft og svitses gyldne i margarine. Det afskorpede brød udblødes i varm mælk (gem mælken), knuges, smuldres og blandes med det hakkede kød, de svitsede løg, karry, salt, citronsaft, hakket mango chutney, mandler (tag lidt fra til pynt), ituskårne abrikoser (tag lidt fra til pynt), og et sammenpiske æg. Det hele fyldes i et velsmurt, dybt ildfast fad. Resterende æg piskes sammen med mælken og hældes over retten. Laurbærblade stikkes i.
Retten sættes på ovnristen på nederste rille i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter, til æggemasen er stivnet. Pyntes før servering med hakkede mandler og abrikoser.
Til denne ret plejer vi at servere gule ris:
- 5½ dl vand
- 15 g smør
- 25 g farin
- 1½ tsk gurkemeje
- 1½ tsk salt
- 1½ dl rosiner
- 2½ dl løse ris (vi bruger basmati-ris)
Kogende vand blandes med de øvrige ingredienser og koger som normalt for løse ris.